Байдън определи Путин като "военен престъпник", Кремъл със светкавична реакция

Песков обвини американския президент в "неприемлива и непростима реторика"

16.03.2022 | 22:36 Редактор: Елеонора Танева
Байдън определи Путин като

Американският президент Джо Байдън определи Владимир Путин като "военнопрестъпник". Определението бе дадено от американския държавен глава в отговор на журналистически въпрос. 

Това е и първият американски представител, който използва думите "военно престъпление" по отношение на действията на Русия в Украйна.

В отговор говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че САЩ са държава, от чиито бомби са загинали стотици хиляди хора по света, а в този смисъл подобна реторика е неприемлива.

По-рано днес Сенатът на САЩ прие единодушно резолюция, която осъжда руския президент Владимир Путин като военнопрестъпник.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
3 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 2 години
-1 или си луд,или си в началната фаза.Путин гледа Байдан,и си казва: "Дядка,къде е Америка,къде си дошел пред нашия праг"?Ако клоунът украински беше помислил по дълбоко,днес не щеше да се крие при майките с колички.Не може президента на РФ да гледа,как хиените искат да "ръфат" от Родината му. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 10
Schopenberg
преди 2 години
Напълно споделям определението военнопрестъпник за кремълския луд пигмей.Каквото за нацистка Германия - това и за нацистка русия. Каквото за Хитлер - това и за путин. Сигнализирай за неуместен коментар