В Русия изобщо не жалят протестиращите срещу войната (ВИДЕО)

Броят на арестуваните демонстранти достигна 14 000

14.03.2022 | 13:15 Редактор: Здравко Черкезов

В Русия отново стотици излязоха на улицата, за да протестират срещу войната в Украйна. Прeз събота и неделя се проведоха протести из цялата страна. В 37 града се е стигнало до арести - общо над 800 демонстранти са били арестувани, съобщи организацията Owd-Info, цитирана от DW.

Протестни акции е имало във Владивосток в източната част на Русия, в Иркутск на езерото Байкал, в сибирския град Томск, но и в Москва и в Санкт Петербург. Сред арестуваните в Санкт Петербург е имало много журналисти.

Така от началото на войната насам броят на задържаните участници в протести в Русия достигна 14 000, по данни на Owd-Info. В столицата Москва един обичан от туристите площад близо до Кремъл е бил ограден с метални решетки, съобщи кореспондент на агенция ДПА.

В готовност са били стотици части от специалната полиция OMON, отчасти оборудвани с бронежилетки и бронекаски.

Въоръжени служители на силите за сигурност са били разположени и пред Държавната дума. На място са били паркирани и висок брой коли за транспорт на арестувани лица. Опозиционерът Алексей Навални, който е от месеци в затвора, преди това призова своите поддръжници да излязат на протест срещу войната в Украйна.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Гост
преди 2 години
Браво требва да се дайства по твърдо с хората които не разбират от дума Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Kikotikor
преди 2 години
Да наистина луда работа , това човек да не може да каже две думи Майор путин мисли че има машина на времето , да върне времето назад Ама , ще му се отвори парашута . как е тръгнало , първо олигарсите ще платят на Генералите да се разбонтуват срещо него , защото той много скоро ще фалира цяла руска иконимика Сигнализирай за неуместен коментар