Рекорден брой нови случаи на коронавирус са регистирани в Китай 

Въпреки това новите инфекции са много по-малко отколкото в други държави

11.03.2022 | 17:16 Редактор: Ваня Кузманова
Рекорден брой нови случаи на коронавирус са регистирани в Китай 

Континентален Китай съобщи за повече от 1000 нови случая на зараза с коронавируса, открити в десетки градове, което е най-големият брой, регистриран на дневна база от началото на пандемията, предаде Ройтерс. 

Вариантът Омикрон принуди властите в североизточния град Чанчун да наложат локдаун, а във финансовият център Шанхай бяха затворени всички училища. 

Въпреки отбелязания рекорд, новите инфекции в Китай са много по-малко отколкото в други държави. Същевременно ръстът на заболеваемостта може да затрудни амбицията на Пекин за "динамично изчистване", с което да се спре разпространението на вируса възможно най-бързо, посочва Ройтерс.

Няколко града, в които бяха регистрирани инфекции, взеха мерки, като провеждането на многобройни масови тествания на населението, ограничаване на достъпа на превозни средства до магистрали, отменяне на присъственото обучение в училищата, както и развлекателните събития на закрито, информира БТА. 

Междувременно финансовият център на Китай - Шанхай съобщи, че от утре затваря всички начални, средни и висши училища. Учениците и студентите ще трябва да преминат към дистанционна форма на обучение. Детските градини и предучилищните заведения в Шанхай също ще отменят занятията си. 

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК