Полша е готова да предостави на САЩ изтребителите си МиГ-29

Правителството подкани и другите натовски държави да последват примера му

08.03.2022 | 22:43 Редактор: Теодора Патронова
Полша е готова да предостави на САЩ изтребителите си МиГ-29

Полша е готова да предостави на Съединените щати всичките си изтребители МиГ-29, съобщи полското външно министерство, цитирано от агенция Ройтерс.

Съобщението дойде във връзка с настояването на американски конгресмени президентът Джо Байдън да договори доставки за Украйна на бойни самолети, които украинските пилоти са обучени да управляват.

В отговор днес Варшава обяви, че може да изпрати веднага своите МиГ-ове в американската база Рамщайн в Германия, без да иска пари в замяна. Полша обаче моли Съединените щати да ѝ осигурят използвани изтребители "със съответстващи оперативни възможности". Полша е готова "незабавно" да договори условията за покупката на тези самолети, се казва още в съобщението.

В същото време правителството на Полша подкани и другите натовски държави, които разполагат с МиГ-29, да постъпят като него, пише БНР.

У нас премиерът Кирил Петков отхвърли миналата седмица варианта да пратим изтребители на Украйна. И днес вицепремиерът Корнелия Нинова повтори, че България не изнася оръжие за Украйна.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК