История, която трогна хиляди - 11-годишно дете от Запорожие пътува самичко 1000 км

Момченцето се придвижило с влак до Словакия с найлонова торба и паспорт

07.03.2022 | 21:34 Редактор: Елеонора Танева

Историята на едно украинско дете обиколи света и трогна хиляди. 11-годишно момче от Запорожие се появи съвсем само на границата на Украйна със Словакия. Момчето пропътувало 1000 километра с влак и носело само найлонова торба и паспорт, а на ръката му бил написан телефонен номер, информират словашките власти. 

Доброволците веднага се погрижили за него. Благодарение на номера написан на ръката му властите се свързали с роднините му в Словакия. 

По-късно властите публикуваха емоционално обръщение на майката на момчето във Facebook. В него тя благодари на всички, които са помогнали на сина ѝ.

"Искрено благодаря на всички словашки митничари, граничари и доброволци, че приеха сина ми, хванаха го за ръка и го преведоха през границата и му помогнаха да стигне до Братислава. Тук, където живеем, има ядрена централа, която Русия обстреля. Аз не мога да пътувам с него, защото съм вдовица и не можех да оставя сама болната ми майка. Затова изпратих сина си с влака. Хора с големи сърца живеят във вашата малка страна. Моля, спасете нашите украински деца", каза развълнуваната майка.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК