САЩ: Документираме възможни военни престъпления от страна на Русия в Украйна

Получихме много достоверни съобщения за умишлени нападения срещу цивилни граждани, обяви Антъни Блинкен

07.03.2022 | 09:03 Редактор: Здравко Черкезов
САЩ: Документираме възможни военни престъпления от страна на Русия в Украйна

Според държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, правителството на САЩ документира възможни военни престъпления от страна на руската страна по време на войната в Украйна.

"Получихме много достоверни съобщения за умишлени нападения срещу цивилни граждани, което би представлявало военно престъпление", заяви Блинкен пред CNN.

"Видяхме много достоверни съобщения за използването на определени оръжия. И това, което правим в момента, е да документираме всичко това, да го съберем и да го проверим". Той заяви, че ще бъде оказана подкрепа на организациите и институциите, които разследват дали са извършени военни престъпления.

Международният наказателен съд (МНС) вече започна официални разследвания на военни престъпления в Украйна, която беше нападната от Русия. Първоначално те се отнасят до евентуални престъпления, извършени преди руската инвазия, но според главния прокурор предстои да бъдат разширени.

Четете повече по темата в Investor.bg

Снимка: Bloomberg L.P.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
форт Детрик
преди 2 години
Кога СЗО и ООН ще разследват създаването и пускането на КОВИД 19 ? Кога ще санкционират виновната страна и конкретните лица? Защо САЩ е единствената страна в света, която има биотехнологични лаборатории по цял свят и какво се разработва в тях? Сигнализирай за неуместен коментар