Русия засили атаките си, превзема град след град в Украйна

Започнало е разследване за потенциални военни престъпления по време на инвазията

03.03.2022 | 10:21 Редактор: Тодор Петров
Русия засили атаките си, превзема град след град в Украйна

Русия засили атаките си срещу ключови украински градове на север, изток и юг. Очевидци съобщават, че артилерийските бомбардировки са се увеличили през последните 24 часа и ожесточените боеве продължават.

Превзет е бил и град Балаклия, намиращ се близо до град Харков в Източна Украйна, съобщи агенция Интерфакс, позовавайки се на руското Министерство на отбраната.

64-километровият руски военен конвой, който се движи към украинската столица е в застой, заяви говорителят на Пентагона Джон Кърби. По думите му през последните 36 часа конвоят не е изминал голямо разстояние.

Има опасения за стотици загинали хора в южния пристанищен град Мариупол, след часове на продължителен обстрел, но градът остава в украински ръце, каза заместник-кметът на града. Проруските сили могат да нанесат целенасочени удари срещу града, освен ако украинските сили там не се предадат, заяви командирът на сепаратистите в Донецк Едуард Басурин.

Главният прокурор на Международния наказателен съд Карим Хан обяви, че е започнал разследване за потенциални военни престъпления, извършени от Русия по време на нейната инвазия в Украйна, съобщи БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Марио
преди 2 години