Украйна призова гражданите си незабавно да напуснат Русия

Британският външен министър предупреди, че е много вероятно Путин да атакува Киев

23.02.2022 | 11:18 Редактор: Теодора Патронова
Украйна призова гражданите си незабавно да напуснат Русия

Украйна призова днес гражданите си да напуснат Русия незабавно, позовавайки се на заплаха от руска инвазия, която може да усложни осигуряването на консулски услуги, предаде АФП.

"Заради ескалиращата руска агресия срещу Украйна, която може да доведе до значително намаляване на консулските услуги в Русия, външното министерство призовава гражданите на Украйна да се въздържат от пътуване до Русия, а тези, които са в страната, незабавно да я напуснат“, се казва в съобщение на украинското МВнР.

В същото време британският външен министър Лиз Тръс предупреди днес, че е "много вероятно" руският президент Владимир Путин да предприеме пълномащабна инвазия в Украйна и да атакува Киев, съобщи БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
к-н Кочо Стоянов
преди 2 години
Браво на Путин, така се прави, една велика сила се манифестира, тя не се признава. Русия търпя твърде много издевателствата на укрите спрямо рускоезичното население. Сега трябва да присъедини тези два района км Русия, но не само тях, а също Харков и другите рускоезични райони. Украйне у изкуствена държава, руската Македония. САЩ да го дуууухат както и оаканооото НАТО. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 2
Limana
преди 2 години
Да бе да ще напуснат мирното си съществуване и ще си заложат главите за кефа на украинските македонци Сигнализирай за неуместен коментар