Новата песен на Таркан - послание към Ердоган, че има още малко време на власт?

С новия си хит той се завръща шеметно на музикалната сцена

20.02.2022 | 19:35 Редактор: Искра Ангелова

Нов хит на турската звезда Таркан предизвика политическо напрежение в южната ни съседка. В песента се пее "И това ще мине" като препратка към дългия период на пандемия. Политици обаче видяха в текста послание към президента Реджеп Ердоган.

С новия си хит Таркан се завръща шеметно на музикалната сцена. Заглавието е жаргонен израз за "И това ще отмине". А в текста се пее: "Както дойде, така и ще си отиде, понеже всичко си има край, разбира се, и това тегло ще свърши, остави ни най-сетне на мира". 

Симпатизанти на президента Ердоган прочетоха в текста намек към управляващите. Лидерът на опозиционната Партия на доброто Мерал Акшенер и много опозиционни депутати споделиха песента в личните си акаунти в социалните мрежи.

"Песента е послание към правителството на Ердоган, че има много кратко време на власт", написа Акшенер.

А журналистът Джем Кючук интерпретира новия хит на Таркан така: "Знаем подкрепата на Таркан за г-н Имамоглу. Поведението му е ясно. Това е политическа песен. Трябваше да излезе и честно да каже, че пише срещу "Партията на справедливостта и развитието".

И макар мнозина да виждат политическа препратка в песента и да я описват като протестен поп, в който Таркан е изрекъл мислите на повечето турци, музикантът сподели в социалните мрежи, че е написал хита по време на труден личен период, повлиян от пандемията.

"Преди около година минах през период, в който настроението ми изобщо не беше добро. Тъжните събития, случващи се в света, тревожният ход на човечеството, унищожаването на природата, пандемията ми се отразиха много негативно", сподели изпълнителят.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Да внимава Таркан, че може пак д отиде в забвение... Сигнализирай за неуместен коментар