САЩ: Светът трябва да е готов, ако Русия започне бойни действия

Съединените щати продължават работата с ЕК за осигуряване на енергийни доставки за Европа, каза Джейк Съливан

13.02.2022 | 20:50 Редактор: Жаклина Иванова
САЩ: Светът трябва да е готов, ако Русия започне бойни действия

Съветникът на американския президент за националната сигурност Джейк Съливан повтори пред Си Ен Ен предупреждението си за руско нашествие в Украйна:

"Ако обърнете внимание на медиите в Русия, ще видите, че те полагат основите за потенциален претекст като говорят за възможно нападение на украински войски или върху самите руснаци, или върху техните марионетки в Донбас. Споделихме с нашите съюзници разузнавателна информация, която сочи към такива планове. Това са твърдения не само на САЩ, но и на наши съюзници от НАТО, които оцениха данните и достигнаха до същите заключения. Мисля, че светът трябва да е готов, ако Русия си създаде претекст и започне бойни действия", посочи той, цитиран от БНР.

Съединените щати продължават работата съвместно с Европейската комисия за осигуряване на енергийни доставки за Европа в случай на конфликт в Украйна, изтъкна Съливан.

"Работим активно, за да отклоним газови доставки към Европа, в случай че Русия затегне кранчетата", подчерта съветникът на американския президент за националната сигурност.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК