Петима души загинаха в огнен Ад във фабрика за крекери в Япония

Около 30 работници са били на място, когато пожарът е избухнал

12.02.2022 | 11:08 Редактор: Жаклина Иванова
Петима души загинаха в огнен Ад във фабрика за крекери в Япония

Петима души загинаха при пожар във фабрика за оризови крекери в Япония, пожарникари работиха през нощта, за да овладеят огъня, съобщи полицията в събота.

Около 30 работници са били на място, когато около полунощ пожарът е избухнал в съоръжението в северната префектура Ниигата, съобщават местните медии. Причината за пожара не е ясна.

"Потвърдихме смъртта на четири жени между 60-те и 70-те години и също така открихме неидентифицирано тяло", каза говорител на полицията за АФП, без да даде повече подробности.

Обществената телевизия NHK съобщи, че служителите работят по идентифицирането на тялото, смята се, че то е на един от двамата изчезнали мъже. Има още един пострадал, който е хоспитализиран след вдишване на дим, но е в съзнание. Говорител на полицията е съобщил, че пожарът е потушен 11 часа след началото, информира БГНЕС.

Фабриката е собственост на Sanko Seika - един от най-големите производители на оризови крекери в Япония и производител на популярните закуски. Смъртоносните пожари са необичайни в Япония, която има строги строителни стандарти, а насилствените престъпления са рядкост.

Снимка: БГНЕС, архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК