Фатален край на операцията по спасяването на 5-годишния Раян, пропаднал в кладенец

Операцията се превърна в национална кауза за Мароко и беше наблюдавана с напрегнато очакване

06.02.2022 | 10:10 Редактор: Здравко Черкезов
Фатален край на операцията по спасяването на 5-годишния Раян, пропаднал в кладенец

С фатален край приключи спасителната операция за 5-годишното дете в Мароко, която предизвика вълна на съчувствие и прикова вниманието на новинарските агенции по целия свят. Марокански медии съобщават, че в късните часове на събота спасителните екипи са успели да извадят тялото на момчето.

Спасителната операция започва във вторник в малкия северен град Таморот, на 100 километра от град Eл Аайун. Бащата на 5-годишния Раян поправя дълбокия 32 метра кладенец, когато за миг отклонява погледа си от детето и то пада.

Вместо да се използват булдозери, за да се стигне до детето, беше изкопан огромен окоп до кладенеца, а след това хоризонтален тунел до местоположението му, информира БНР.

Сложната спасителна операция докосна сърцата на хората в цялата страна. Хиляди мароканци отидоха на място, за да наблюдават работата на спасителните служби.

Операцията по спасяването на детето се превърна в национална кауза в продължение на дни и беше наблюдавана с напрегнато очакване. След като спасителите извадиха тялото на детето в събота вечерта, нямаше точни данни за състоянието му. Хеликоптер го откара до болницата, а в късните съботни часове беше съобщено за смъртта му.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК