Путин: САЩ не се интересуват от безопасността на Украйна, искат да спрат развитието ни

"Украйна е само инструмент за постигането на тази цел", посочи руският президент

02.02.2022 | 08:13 Редактор: Жаклина Иванова

Руският президент Владимир Путин обвини Съединените американски щати за напрежението в Украйна. Той заяви, че Вашингтон се опитва да предизвика въоръжен конфликт, за да го използва като повод да наложи санкции на Русия.

Путин изтъкна, че иска дипломатическите усилия за решаване на кризата да продължат. Но подчерта, че на Запад явно не са обмислили достатъчно опасностите от сегашната си политика в Украйна и региона.

А говорителят на Белия дом заяви, че президентът на САЩ Джо Байдън е готов за по-нататъшни контакти с руския президент Владимир Путин, за да обсъдят въпросите на сигурността в евроатлантическия регион.

"Съединените щати не се интересуват от безопасността на Украйна. Истинската им цел е възпрепятстване на развитието на Русия. Така стоят нещата. А Украйна е само инструмент за постигането на тази цел. Това може да се направи по различни начини - като ни въвлекат в някакъв въоръжен конфликт и заедно със съюзниците си в Европа наложат срещу нас тежки санкции, за които САЩ говорят", подчерта Путин.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
paragraf1
преди 2 години
Само с глупости се занимават! Сигнализирай за неуместен коментар