За първи път от четвърт век: Населението на Токио се топи

Коронавирусът е успял да направи това, което никоя правителствена политика не успя:

01.02.2022 | 15:47 Редактор: Искра Ангелова
За първи път от четвърт век: Населението на Токио се топи

Населението на Токио се свива през 2021 г. за първи път от четвърт век, предава Bloomberg, цитирайки официални данни. В столицата на Япония вече живеят с около 48 600 души по-малко, под 14 млн.

От години третата най-голяма икономика се опитва да съживи регионалните икономики и да спре концентрацията на намаляващото население в Токио. Сега изглежда, че коронавирусът е успял да направи това, което никоя правителствена политика не успя: да спре притока на хора към пренаселения град.

Навлизайки в третата година на пандемия, в Япония настроенията към работата от вкъщи са една от причините за промяната. Друга са компаниите като Pasona, която през 2020 г. обяви, че ще децентрализира операциите си, информира Money.bg.

Столицата на Япония записа висок брой заразени с Ковид-19 и рестрикции, което направи живота в града по-малко атрактивен. В същото време все повече компании експериментират с отдалечената работа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Брей, какво се чудят робовладелците - искат да работим на няколко места, че и да се размножаваме?! Сигнализирай за неуместен коментар