Русия: Не сме отговаряли на САЩ за взаимни гаранции за сигурност

Руското външно министерство опроверга Държавния департамент

01.02.2022 | 12:18 Редактор: Тодор Петров
Русия: Не сме отговаряли на САЩ за взаимни гаранции за сигурност

Руското външно министерство опроверга твърденията на Държавния департамент, че Москва е отговорила на предложенията на Вашингтон за взаимни гаранции за сигурност.

В интервю за агенция "Новости" руският-заместник министър на външните работи Александър Грушко заяви, че твърденията на Вашингтон не отговарят на истината.

По-рано от Държавния департамент обявиха, че Русия е реагирала на предложенията на Съединените щати, както и че публичните преговори са непродуктивни и затова не са били съобщени подробности.

Вероятно става дума за изпратеното от министъра на външните работи Сергей Лавров запитване за това как американската страна тълкува записания в редица международни споразумения принцип за неделимост на сигурността, а именно, че нито една държава не може да гарантира собствената си сигурност за сметка на сигурността на други.

Това обаче не е отговорът на предложенията на САЩ и НАТО, които бяха предадени на Русия на 26 януари, съобщи за агенция "Новости" високопоставен дипломатически източник, предаде БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години