Пълно единодушие между САЩ, НАТО и евролидерите по отношение на Русия

8500 американски военни са приведени в готовност за предислоциране в Източна Европа

25.01.2022 | 07:30 Редактор: Теодора Патронова

Напрежението Русия - НАТО е водеща международна тема. 8500 американски военни са приведени в повишена готовност за предислоциране в Източна Европа на фона на масираното струпване на руски войски по границите на Украйна.

Има пълно единодушие между САЩ и европейските лидери по въпроса за руската военна заплаха по украинската граница. Това стана ясно след провелата се видеосреща на американския президент Джо Байдън с лидерите на Франция, Германия, Великобритания, Италия, Полша, евроинституциите, както и с генералния секретар на НАТО.

По време на обсъжданията лидерите са подчертали желанието си за дипломатически изход от ситуацията в Украйна.

На фона на притесненията от струпването на десетки хиляди руски военни на украинската граница, Русия твърди, че няма намерение да влиза в страната – уверения, които са недостатъчни за Вашингтон и съюзниците му.

Те предупреждават за сериозни икономически санкции, ако Русия не деескалира напрежението в региона. А за намаляването му едно от исканията на Москва е Украйна да не бъде включвана в НАТО.

Очаквате ли да се стигне до военен конфликт в Украйна?

Да. Русия струпва много войски и ще нахлуе в Украйна, а НАТО ще отвърне светкавично.
18%
Не. Това е епизод пореден от борбата за влияние между Русия и САЩ.
70%
Не ме вълнува, важното е България да не пострада.
13%
Общо 2036 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
господари
преди 2 години
Като почнат да падат ракетите, ще видим къде ще е единодушието! Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
НЕКОЙ
преди 2 години
Българийо, колонийо...буферна територия беше още от времето на Римската империя, Европейски буфер беше при Османските нашествия, Германски буфер беше по време на всички войни, Съфетски буфер бе по соца, а сега си буфер на НАТО....безгласен буфер. Не се ли набуферира Българийо ?! Що не направихме като швейцарците да направим двадесетина банки с тотална банкова тайна, да привлечем мръсните пари на Света и днес щяхме да сме оазис...независим и неутрален. Сигнализирай за неуместен коментар