Всеки, който си купува лекарства за настинка в Пекин, ще бъде тестван за Ковид-19

Властите налагат все по-строги мерки в навечерието на Олимпийските игри

24.01.2022 | 22:03 Редактор: Теодора Патронова
Всеки, който си купува лекарства за настинка в Пекин, ще бъде тестван за Ковид-19

Властите в китайската столица ще изискват от всеки, който си купува общодостъпни лекарства при настинка, да бъде тестван за коронавирус. Това е пореден опит на Пекин да затегне хватката около вируса, без да се стига до ново затваряне на града в навечерието на Зимните олимпийски игри следващата седмица.

Жителите на града, които си купуват антипиретици, антивирусни лекарства или такива срещу кашлица и болно гърло, ще бъдат известявани чрез мобилното приложение за проследяване на контактни случаи. След това, в рамките на 72 часа, ще трябва да си направят тест за коронавирус или да бъдат подложени на ограничения при придвижването, посочват от Пекинската общинска здравна служба, цитирани от Bloomberg.

Властите налагат все по-строги мерки в опит да ограничат едновременната поява на двата варианта на коронавируса в навечерието на Олимпийските игри. Въпреки че китайските власти въведоха блокади в други по-малки градове, те не искат да се стига дотам в столицата, където продължават да пристигат спортисти за престижния форум.

До момента повече от 70 участници в Олимпиадата са положителни за коронавирус. Атлети, помощен и друг персонал ще се придвижват между хотелите и залите и пистите чрез затворена система, която не позволява контакт с останалата част на града.

Четете повече по темата в investor.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК