Масови протести в Италия заради Ковид мерките и зеления пропуск

Протестиращите издигнаха лозунги за свобода, позовавайки се на Конституцията

16.01.2022 | 19:41 Редактор: Жаклина Иванова
Масови протести в Италия заради Ковид мерките и зеления пропуск

В цяла Италия се проведоха протести срещу Ковид мерките на правителството, които включват зелен и супер зелен пропуск, изискващ ваксина или преболедуване и срещу задължително ваксиниране за някои трудови категории и за над 50-годишните.

Протестите бяха организирани от над 40 сдружения и комитети.

Най-многобройни бяха протестите в Рим - към 5000 души от цялата страна събрали се на площад "San Giovanni"  и в Милано.

В Рим, пристанищни работници от Генуа с надписи "Свобода и истина” доброволно се грижеха за спокойното провеждане на събитието. В Милано, специален гост бе френският учен и носител на Нобелова награда за откриването  вируса на Спин -  вирусологът Люк Монтание.

От сцената на площад "XXV април", той изказа мнението си за научната страна относно пандемията и заяви:

"Противно на казаното, тези ваксини изобщо не предпазват. Това става ясно постепенно и е научно признато днес. Това доказват не само научните експерименти, но и тестовете върху болните".

Навсякъде протестиращите издигнаха лозунги за свобода, позовавайки се на Конституцията,  със скандирания "долу ръцете от децата", "стига здравна диктатура", както и за оставката на премиера Марио Драги, предаде БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
беден
преди 2 години
нужно е навсякъде по света на полетягите да им се резнат зелките заради измамата хобит Сигнализирай за неуместен коментар