Все повече консерватори настояват за оставката на Джонсън

Лидерът на лейбъристите призова торите "да го изритат в името на националния интерес"

15.01.2022 | 19:50 Редактор: Здравко Черкезов
Все повече консерватори настояват за оставката на Джонсън

Все повече депутати от Консервативната партия на премиера Борис Джонсън го призовават да си подаде оставката заради събиранията на Даунинг стрийт и други правителствени сгради по време на локдаун. Лидерът на Лейбъристката партия призова торите "да изритат Джонсън в името на националния интерес".

Тобайъс Елууд, който е председател на парламентарната комисия за отбрана заяви, че торите се нуждаят от истинско ръководство след съобщенията за нарушаване на правилата точно от тези, които ги създават.

Много депутати на Консервативната партия са заринати с критични писма от техни избиратели. Позицията на премиера и на правителството е да не се бърза с изводите, а да се изчака резултатът от разследването на държавния служител Сю Грей.

Депутатът Андрю Бърджън обаче каза, че не му е необходимо да чуе заключението на Сю Грей, защото за него Борис Джонсън е загубил моралното право да управлява страната, предаде БНР.

Лидерът на лейбъристите Киър Стармър също смята, че Джонсън е загубил моралното право да бъде начело на държавата, а след новата серия от разкрития за партита премиерът или трябва да подаде оставка или да бъде изритан от неговите тори в "името на националния интерес".

"Дейли мирър" излиза с разкритие, че традиционните петък вечери с вино за разпускане на Даунинг стрийт са се провеждали без прекъсване дори в условията на най-строг локдаун.

Твърди се дори, че Джонсън лично е насърчавал тази практика.

По повод на твърденията, че с изключение на партито през май 2020 година Джонсън не е присъствал на останалите, Андрю Бърджън завяи:

"Няма значение дали е присъствал или не, той носи отговорност за това, което се случва на Даунинг стрийт". 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК