Путин: Няма да търпим "цветни революции" в постсъветското пространство

Русия ще изтегли военните си от Казахстан, когато изпълнят функциите си

10.01.2022 | 12:16 Редактор: Тодор Петров
Путин: Няма да търпим

Руският президент Владимир Путин заяви, че военните на страната и тези на нейните съюзнички, изпратени в Казахстан в подкрепа на властите, застрашена по думите му от "международния тероризъм", ще напуснат страната, щом мисията им приключи, предаде AFP.

Щом контингентът изпълни функциите си, той ще се изтегли от територията на Казахстан, увери Путин по време на видеоконферентен разговор със своите съюзници.

Водени от Русия, близо 2030 военни от Организацията на договора за колективна сигурност (ОДКС) бяха разположени в Казахстан по искане на казахстанския лидер Токаев.

Руският президент заяви, че неговият съсед и съюзник е станал жертва на "агресия от страна на международния тероризъм". По думите му, тези "банди въоръжени хора", "явно притежаващи боен опит", са обучавани в "центрове в чужбина". Той предупреди, че Москва няма да търпи в постсъветското пространство "цветни революции", предаде БТА.

"Разбираме, че събитията в Казахстан не са първият и далеч не последният опит за намеса отвън в работите на нашите държави. Няма да позволим да се разклаща ситуацията у нас и няма да оставим да се осъществят сценарии за т. нар. цветни революции", настоя Путин.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Тиква
преди 2 години
Браво,бой по тиквите и ***. Сигнализирай за неуместен коментар