Рекорден брой смъртни случаи от Омикрон в Австралия

Властите съветват хората да не ходят в клиники за изследване

09.01.2022 | 16:25 Редактор: Ваня Кузманова
Рекорден брой смъртни случаи от Омикрон в Австралия

Най-гъсто населеният щат в Австралия - Нов Южен Уелс, където живее една трета от 25-милионното население на страната, регистрира най-големия досега брой на починали с коронавирус на дневна база, предаде Ройтерс.

Нов Южен Уелс отчете в събота 30 062 новозаразени, което е близо до рекордните равнища, както и 16 смъртни случаи.

Това става в момент, когато вариантът Омикрон върлува в държавата континент, а законодателите са под натиск да затворят разширяващите се пропуски във веригата на доставки.

Вторият по големина щат - Виктория, където този месец се провежда откритото първенство на Австралия по тенис, съобщи за 44 155 новозаразени и четирима починали с Ковид.

Властите съветват хората да не ходят в клиники за изследване, където се събират много хора, а да си правят бърз антигенен тест у дома и, ако резултатът е положителен, да съобщават на личния си лекар, който да го прибавя в базата данни, пише Монитор. 

Има и призиви за запазване на спокойствие на фона на изпразнени рафтове в супермаркетите, тъй като хората си стоят главно по домовете, за да се предпазят от зараза, а част от персонала, който отговаря за доставки, е в самоизолация след контакт със заразени.

В края на миналата година Нов Южен Уелс излезе от локдаун, продължил повече от 100 дни.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
за долния
преди 2 години
Виждат го всички го виждат,даже се учудвам при това наше здравеубиване как не са много по-вече смъртните случай,явно сме бая издръжливи. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 2
emopav
преди 2 години
30000 заразени и "рекорд" от 16 починали! А в антиваксърска България 3000 заразени и 45 починали. Но конете с капаци на очите и това не го виждат. Сигнализирай за неуместен коментар