Напълно ваксинираният министър на отбраната на САЩ е с Ковид-19

Лойд Остин остане под карантина в дома си през следващите дни

03.01.2022 | 08:10 Редактор: Искра Ангелова
Напълно ваксинираният министър на отбраната на САЩ е с Ковид-19

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е дал положителен резултат на тест за коронавирус в неделя. Той е с леки симптоми, но въпреки това ще е остане под карантина в дома си през следващите пет дни, като запази всичките си правомощия, предаде Ройтерс.

Остин, който е ваксиниран, включително с бустерна доза, посочи в изявление, че за последен път се е срещал с президента Джо Байдън на 21 декември, повече от седмица преди появата на симптоми на Ковид-19.

"Моят лекар ми обясни, че благодарение на това, че съм с пълен ваксинационен цикъл и подсилваща доза, поставена в началото на октомври, инфекцията е много по-лека, отколкото би била иначе", каза министърът на отбраната, цитиран от БТА.

"В рамките на възможното планирам да присъствам виртуално през следващата седмица на онези ключови срещи и дискусии, които са нужни, за да поддържам осведомеността си и да мога да вземам решения. Ще запазя всичките си правомощия", допълни Остин.

Той каза, че по някои въпроси ще бъде представляван от заместничката си Катлийн Хикс.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
А неговия лекар откъде ги знае тия работи,да не би звездите да му ги говорят,ако не беше с емнайсе дози можеше пък да не се зарази изобщо както при повечето хора. Сигнализирай за неуместен коментар