Каква година изпраща Елизабет Втора?

2021 година е била една от най-лошите за британската кралица

01.01.2022 | 10:03 Редактор: Теодора Патронова
Каква година изпраща Елизабет Втора?

2021 година е била една от най-лошите за британската кралица Елизабет Втора, се казва в анализ на телевизия "Скай нюз".

"Ужасна година" - така Елизабет Втора нарече 1992 година заради сложния любовен живот на децата ѝ и пожара в двореца Уинздър. Никой още не е казал нищо за 2021 година, но това несъмнено е една от най-драматичните години за кралското семейство и лично за кралицата, смята "Скай нюз". Елизабет Втора загуби съпруга си принц Филип. Той почина на 9 април на 99 години. Това бе голям удар за кралицата, прекарала с херцога на Единбург 74 години в брачен съюз.

Загубата на нейния сподвижник, прочут с чувството си за хумор, високо ценено от Елизабет Втора, обаче бе последвано от интервюто на съпругата на внука ѝ принц Хари - Меган Маркъл за Опра Уинфри, която обвини кралското семейство в проявен расизъм към нея, както и делото срещу сина ѝ принц Андрю за компенсации по обвинения в сексуално посегателство, които той отрича, съобщи БНР.

Макар и като цяло Елизабет Втора да продължава да е в добро здраве за нейните 95 години, за първи път тази година тя на няколко пъти отмени свои ангажименти, включително участие в климатичната конференция в Глазгоу, дори прекара няколко дни в болница, макар и само като превантивна мярка.

В крайна сметка анализът на "Скай нюз" завършва оптимистично с поглед към новата 2022 година, в която кралицата ще отбележи невиждано събитие - платинен юбилей като монарх, цели 70 години на трона.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК