Amazon ограничи покупките на домашни тестове за Ковид-19 заради недостиг

Джо Байдън каза по-рано, че правителството ще закупи 500 милиона тестове за вкъщи

22.12.2021 | 23:27 Редактор: Жаклина Иванова
Amazon ограничи покупките на домашни тестове за Ковид-19 заради недостиг

Лидерът в интернет търговията на дребно Amazon поставя ограничение за покупките на домашни тестови комплекти за Ковид-19 на фона на скок в търсенето заради опасения относно бързо разпространяващия се вариант Омикрон, съобщи в сряда бизнес телевизия CNBC.

Според информацията на CNBC на един купувач ще бъде разрешено да закупи максимум 10 от собствените Amazon PCR тестови комплекта, като също така бяха поставени ограничения за покупките на тестови комплекти и от други доставчици. Говорител на компанията отбеляза, че доставчиците трябва да определят своите лимити за продавани тестове.

Случаите на коронавирус отново се увеличават в САЩ, тъй като силно заразният вариант Омикрон се разпространява бързо и вече се счита за доминиращ вариант на Ковид-19 в страната, представляващ 73% от секвенираните случаи. Ръстът доведе до вълна от търсене на тестове преди празниците, тъй като много американци се подготвят да пътуват и да се съберат със семействата си.

Имаше редица съобщения за дълги опашки в местата за Ковид тестване, докато рафтовете на някои аптеки с тестове за Ковид-19 се опразниха. В отговор на скока Walgreens и CVS Health заявиха, че ограничават колко тестове за Ковид-19 у дома клиентите могат да закупят както в магазина, така и онлайн, информира БНР.

Говорител на Amazon каза пред CNBC, че компанията изпитва недостиг на запаси при някои тестове на Ковид-19 поради повишеното търсене.

Недостигът на тестове идва, след като президентът Джо Байдън каза във вторник, че правителството ще закупи 500 милиона тестове за вкъщи, които американците могат да поръчат онлайн безплатно.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК