73% от новите случаи: Омикрон вече доминира в САЩ, взе първа жертва

Джо Байдън ще оповести новите стъпки в борбата с Ковид-19

21.12.2021 | 08:08 Редактор: Тодор Петров
73% от новите случаи: Омикрон вече доминира в САЩ, взе първа жертва

Новият вариант на коронавируса - Омикрон, вече е доминиращ в Съединените щати, предадоха световните агенции. 73% от новите случаи в страната през седмицата до 18 декември са били с Омикрон, сочат данни на Центровете за контрол и превенция на заболяванията. 

Делът на доминиралия допреди дни вариант Делта е намалял рязко до 26,6%. В страната вече бе регистриран първи смъртен случай след заразяване с новия вариант. Той е бил потвърден от здравните власти в окръг Харис, щата Тексас. 

Днес се очаква президентът Джо Байдън да оповести новите стъпки в борбата с Ковид-19. Той не планира да наложи локдаун в страната, въпреки потенциалната нова вълна на коронавирус. Вместо да наложи затваряне, президентът ще подчертае ползите от ваксинацията срещу коронавируса. 

Вчера съветникът в Белия дом за борбата с епидемията - д-р Антъни Фаучи, прогнозира трудни седмици и месеци с наближаването на зимата. А директорът на Световната здравна организация призова хората да отменят плановете си за пътувания по празниците, за да запазят здравето и живота си.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК