Майка на бебе, починало от Ковид-19, съветва родителите

В САЩ през последните 16 седмици има над 100 000 деца

05.12.2021 | 11:35 Редактор: Искра Ангелова
Майка на бебе, починало от Ковид-19, съветва родителите

Майката на тримесечно бебе Тайлър, което почина в резултат на заразяване с коронавирусна инфекция в САЩ, се обърна към родителите с предупреждение - Анджелина Рендън призова родителите внимателно да следят на кого поверяват децата си, пише The Sun.

Жената отбеляза, че лекарите многократно са я уверявали, че момчето е напълно здраво и нищо няма да му се случи. "Не знам колко пъти лекарят ми каза "Не се притеснявай, детето ти няма да хване Ковид-19, но за съжаление все пак се случи", каза тя в интервю за телевизия KCRA3. Обръщайки се към родителите, тя призова да следят с кого контактуват децата им. "Може да започне с малка целувка от някой, когото познавате, който може да бъде безсимптомен", каза тя, добавяйки, че вирусът "унищожи тялото" на детето ѝ. Жената уточни, че малкият Тайлър е починал през февруари 2021 г.

Според Американската академия по педиатрия, 6,9 милиона деца са били диагностицирани в САЩ с коронавирусна инфекция до 25 ноември 2021 г. Отбелязва се, че в страната през последните 16 седмици има над 100 000 деца, заразени с Ковид-19. Това е 17% от всички болни с коронавирус в страната. И макар да е общоприето, че заболяването протича по-леко при непълнолетните, академията настоява за провеждане на допълнителни изследвания в тази посока. По-рано беше съобщено, че находчив жител на италианския град Биела, който искал да придобие сертификат за Ковид без ваксинация, е измислил хитър трик да избегне ваксинацията, но не успя. Мъжът си купил силиконова протеза и се опитал да я представи като своя ръка.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 2
АЛЕКСАНДРОВ
преди 1 месец
Всички строени без изключение, пред Кабинетите се подредете и доброволно ВАКСИНА си сложете!? Сигнализирай за неуместен коментар