Кремъл: Путин и Байдън ще разговарят във вторник

Ще обсъдят международни теми като Афганистан, Иран, Либия и Украйна

04.12.2021 | 21:50 Редактор: Здравко Черкезов
Кремъл: Путин и Байдън ще разговарят във вторник

Преговорите между президентите на Русия и на Съединените щати Владимир Путин и Джо Байдън са насрочени във вторник вечерта чрез видеоконферентна връзка. Това потвърди говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от агенция “Новости”.

Попитан какво ще бъде времетраенето на преговорите, Песков отговори, че това ще решат двамата президенти. По-рано съветникът на руския лидер Юрий Ушаков заяви, че новите преговори са важно продължение на руско-американската среща на високо равнище в Женева на 16 юни.

По думите му, очаква се Владимир Путин и Джо Байдън да обсъдят неудовлетворителното състояние на двустранните отношения, както и международни теми като Афганистан, Иран, Либия и Украйна, информира БНР. 

Очаква се американският президент да изрази безпокойството си от струпването на руски войски по границата с Украйна, съобщи за Ройтерс източник от Белия дом. Както и да потвърди подкрепата си за суверенитета и териториалната цялост на Украйна. 

През седмицата президентът Путин настоя Русия да получи юридически обвързващи гаранции, че разширяването на НАТО на изток ще спре и че в близост до границите на Русия няма да бъдат разполагани оръжия, които застрашават сигурността ѝ.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК