С държавни почести в РСМ посрещнаха тленните останки на жертвите от "Струма"

Стотици непознати проявиха съпричастност към болката на близките на загиналите

03.12.2021 | 17:45 Редактор: Елеонора Танева

Северна Македония отдава последна почит към загиналите в тежката автобусна катастрофа на автомагистрала "Струма". След забавяне, заради лошото време, български военни самолети "Спартан" транспортираха тленните останки до Скопие.

На международното летище в Скопие с държавни почести ги посрещнаха президентът, премиерът, председателят на парламента и главният мюфтия на страната. Там се проведе официалната церемония по изпращането на жертвите. Сред присъстващите бяха и близки на загиналите. 

Поклонение пред тленните останки на 45-те жертви се проведе на площад "Скендеберг" в Скопие. Там бяха разположени венци, пред които гражданите да отдадат почит. На поклонението дойдоха и хора, които не познават жертвите. Те настояват за поемане на отговорност за жестоката катастрофа. 

"Не ги познавам хората, които загинаха в катастрофата, но съчувствам на всички близки на загиналите. Аз също имам дете, то можеше да бъде на тяхно място", заяви една от жените на площада.

По искане на семействата на загиналите, шествието, което трябваше да се проведе по предварително определен път към и през столицата, беше отменено. При тежката катастрофа на 23 ноември загинаха 45 души, 7 бяха ранени. След като бяха стабилизирани, поетапно пострадалите бяха транспортирани в Скопие. Разследването на причините довели до смъртоносната катастрофа продължава.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК