Приоритети: Израел няма да отлага "Мис Вселена" въпреки Омикрон

Това е събитие, от което Ейлат наистина има нужда, каза израелския министър на туризма

28.11.2021 | 21:30 Редактор: Здравко Черкезов
Приоритети: Израел няма да отлага

Израел няма да отлага или отменя конкурса "Мис Вселена" в Ейлат на Червено море на 12 декември поради въвеждането на забрана за влизане на чужденци в страната след появата на нов щам на коронавируса Омикрон. Това заяви в неделя министърът на туризма на еврейската държава Йоел Развозов.

"Това е събитие, което ще се излъчва в 174 страни по света, събитие, от което Ейлат наистина има нужда", каза ръководителят на израелското министерство на туризма, цитиран от Jerusalem Post.

По думите му, за да се осигури влизането в страната на чуждестранни участници в конкурса, ще бъдат използвани разрешения на специалната комисия за избягване на двуседмичната забрана за влизане на чужденци в страната поради нова щам на коронавирус.

Този режим влиза в сила от 29 ноември за две седмици.

"Така с помощта на специалната комисия ще проведем това събитие, което страната вече е обявила и не можем да отменим", каза още Развозов.

Според министъра на участниците в състезанието може да се наложи да си правят PCR тест на всеки 48 часа, може да се въведат и редица други ограничителни мерки.

Израелската правителствена комисия по коронавируса постанови в неделя вечерта, че от 29 ноември за 14 дни "влизането на всички чужди граждани в Израел е забранено, освен в случаите, одобрени от специална комисия", припомня dnes.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК