Северна Македония отнема разрешителното на "Беса транс"

Според транспортния министър фирмата е извършвала международен транспорт, без да има разрешително

23.11.2021 | 21:47 Редактор: Теодора Патронова
Северна Македония отнема разрешителното на

Македонското министерство на транспорта и съобщенията започва процедура по отнемането на разрешителното на "Беса транс" - компанията, чийто автобус катастрофира тази нощ на магистрала "Струма". При тежкия инцидент загинаха 46 души, а други седем бяха ранени.

Според транспортния министър Благой Бочваровски "Беса транс" е извършвала международен транспорт без да има разрешително за конкретното пътно превозно средство. Катастрофиралият автобус не е бил регистриран в електронната база на министерството. Полученият лиценз от 2018 г. за "Беса Транс" е бил нарушен от компанията и поради тази причина е започнала процедура по отнемането на разрешителното, съобщава БГНЕС.

През целия ден ръководството и собствениците на "Беса транс" запазиха мълчания и малко преди 18.00 часа българско време публикува кратко съобщение, в което "изразиха съчувствие на семействата на близките на пострадалите", припомня БГНЕС.

"Съдействаме на всички компетентни институции в РСМ и България с цел изясняване на причините за тази страшна трагедия", съобщиха от компанията и се извиниха на всички, че не са могли да отговорят на поисканата информация, защото се били в голям шок".

През целия ден днес близки на пострадалите чакаха пред офисите на компанията в Скопие да получат информация за случилото се, за състоянието на близките, но офисът остана заключен.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК