За по-добро здраве: Компания намалява работните дни, оставя заплатите същите

Повечето от 430-те служители на финтех компанията са се възползвали от предложението да работят по-малко

23.11.2021 | 20:20 Редактор: Жаклина Иванова
За по-добро здраве: Компания намалява работните дни, оставя заплатите същите

Във вторник британският банков стартъп Atom съобщи, че позволява на всички служители да намалят работната си седмица, но да останат на същото възнаграждение, за да се подобри психическото и физическото им благосъстояние.

От началото на ноември, когато бе въведена промяната, повечето от 430-те служители на финтех компанията са се възползвали от предложението да работят 34 часа в рамките на четири дни, се казва в изявлението на Atom.

За сравнение, при традиционната петдневна работна седмица в Обединеното кралство става дума за 37-часова работна седмица.

Базираният на приложения кредитор заяви, че е най-голямата компания във Великобритания, която предлага на всички служители намалена работна седмица без загуба на заплата.

"Преминаването на Atom към четиридневна работна седмица е в подкрепа на по-доброто психическо и физическо благосъстояние на служителите, както и на подобрената продуктивност на бизнеса", се казва в изявлението.

Банката добави, че все още предлага на клиентите си услуги седем дни в седмицата, информира БГНЕС.

Главният изпълнителен директор на Аtom Марк Мълън отбеляза, че след като през март миналата година в света избухна пандемията от коронавируса, е станало ясно, че "много работи могат да се извършват толкова ефективно и продуктивно от домовете на хората, колкото и от офиса".

"Но защо да спираме дотук? Може да се направи повече - трябва да има повече промени ", добави той.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК