СЗО: Ковид-19 ще убие още 700 000 души в Европа до март

Мрачната прогноза ще се сбъдне, ако настоящата тенденция се запази

23.11.2021 | 15:00 Редактор: Тодор Петров
СЗО: Ковид-19 ще убие още 700 000 души в Европа до март

Световната здравна организация се опасява, че ако настоящата тенденция се запази, то смъртните случаи в Европа от коронавирус ще нараснат от сегашните 1,5 милиона на 2,2 милиона до март 2022 г.

СЗО очаква "висок или екстремен стрес в отделенията за интензивно лечение (ОИЛ) в 49 от 53 държави от сега до 1 март 2022 г., съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

Кумулативните отчетени смъртни случаи се очаква да достигнат над 2,2 милиона до пролетта на следващата година, алармират от Световната здравна организация.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
помияри
преди 2 години
Докога ще плашите хората. Винаги умират хора , но сега се прилагат и протоколи убийци които дори директорите на болниците нямат право да контролират. Ако всичко е наред в болниците нямаше да увещават опечалените да се отказват не само от аутопсия, но и от епикриза и всякакви претенции към болничните заведения. Няма да увещават за кремация близките. И това без да изискват никакъв документ за родственици или наследници! Но ако поискате аутопсия ще ви поискат и майчиното мляко, дано се откажете. Сигнализирай за неуместен коментар