Масово ваксинират деца в САЩ, Франция е в началото на пета вълна от Ковид-19

Искат имунизацията в Русия да стане задължителна

11.11.2021 | 07:42 Редактор: Елеонора Танева
Масово ваксинират деца в САЩ, Франция е в началото на пета вълна от Ковид-19

В Съединените щати 900 хиляди деца от 5 до 11 години са били ваксинирани срещу Ковид-19 само седмица след разрешаването на имунизация с Pfizer и в тази възрастова група. Това съобщиха от Белия дом с уверението, че тепърва ще разширяват ваксинационната кампания.

Властите са организирали поставянето на ваксини в общо 20 хиляди обекта в цялата страна - аптеки, педиатрични кабинети и болници.

В Русия създателят на първата ваксина срещу Ковид-19 - Sputnik V, призова за въвеждане на задължителна имунизация в страната.

В интервю за "Российская газета" директорът на националния център по епидемиология и микробиология “Гамалея” каза, че за да бъде победен коронавирусът, трябва да бъдат ваксинирани 70-75% от населението на страната. В момента този процент е 34, информира БНР.

Междувременно здравният министър на Франция Оливие Веран, обяви, че страната е в началото на пета вълна на коронавирусната епидемия. Веран посочи, че коронавирусът се разпространява все по-бързо във Франция и в съседните ѝ държави.

Вчера френското здравно министерство съобщи за близо 12 000 нови случая за денонощие. Броят на новозаразените нараства от средата на октомври.

А в Австрия предложението на здравния министър за регионални локдауни за неваксинираните хора беше отхвърлено от ръководителите на провинциите.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
paragraf1
преди 2 години
ЦЦцц и тук ще ни прикарат. Ей дано не ни затрият! Сигнализирай за неуместен коментар