Създателят на Sputnik V: Задължителна ваксинация в Русия

Русия съобщи за рекордните 1239 смъртни случая от коронавирус за един ден

10.11.2021 | 13:00 Редактор: Тодор Петров
Създателят на Sputnik V: Задължителна ваксинация в Русия

Разработчикът на руската ваксина срещу коронавирус Sputnik V заяви, че Москва трябва да въведе задължителни ваксини, тъй като процентът на ваксинираните остава нисък въпреки рекордните смъртни случаи и кампаниите на властите.

Призивът беше отправен, след като в сряда Русия съобщи за рекордните 1239 смъртни случая от коронавирус за един ден. Само 34% от населението на страната е напълно ваксинирано, въпреки че Sputnik V - първата в света ваксина срещу Ковид-19 - е широко достъпна от декември миналата година, пише БГНЕС.

"Ваксинацията трябва да бъде задължителна", заяви Александър Гинцбург, директор на държавния изследователски център "Гамалея", който е разработил Sputnik V.

Той също така призова децата да бъдат научени, че трябва да се ваксинират. Гинцбург посочи, че Москва провежда и тестове на версия на ваксината Sputnik за непълнолетни.

Задължителното ваксиниране няма да "противоречи на конституцията", заяви в сряда сенаторът Андрей Клишас, който председателства конституционната комисия в горната камара на руския парламент.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Глупчо Бездънски
преди 2 години
Тия са пълен смех в Русия...Малкия Володка ги направи крепостни отново... Сигнализирай за неуместен коментар