Британският здравен министър бие тревога за над 100 000 новозаразени дневно

Саджид Джавид обаче не смята, че националното здравеопазване изпитва сериозни затруднения

21.10.2021 | 07:50 Редактор: Здравко Черкезов
Британският здравен министър бие тревога за над 100 000 новозаразени дневно

Във Великобритания случаите със заразявания с Ковид-19 могат да достигнат 100 000 дневно, предупреди министърът на здравеопазването Саджид Джавид, но в същото време потвърди, че още няма планове в Англия да влезе в сила правителствения "План Б" за справяне с евентуална криза през зимата.

На пресконференция на "Даунинг стрийт" здравният министър заяви, че пандемията от коронавируса още не си е отишла.

Ето защо, ако не се ваксинират достатъчно хора, е много по-вероятно да бъдат въведени ограничителни мерки в Англия, допълни Джавид. Той посочи, че на този етап правителството няма да активира мерките в "План Б", които включват задължително носене на маски и работа от вкъщи. 

Джавид не смята, че националното здравеопазване в момента изпитва сериозни затруднения, но предупреди, че случаите на заразявания дневно могат да стигнат до 100 000. Вече осем дни поред в страната се отчитат над 40 000 новозаразени дневно. За последното денонощие те са над 49 000. 

Някои от ръководството на националното здравеопазване настояват правителството незабавно да въведе "План Б", който включва също и ваксинационни паспорти, за да се избегне пандемична криза през зимата, предаде БНР

Междувременно Мароко забрани полетите от и за Обединеното кралство заради пандемията. Забраната влезе в сила в полунощ. Мароко прекрати въздушните си връзки с още две европейски държави - Германия и Нидерландия.

Снимка: БГНЕС (архив)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК