117-годишна туркиня пребори Ковид-19, заразила се е след втора доза ваксина

Мутебер Енгиндениз призова всички да се ваксинират

12.10.2021 | 23:03 Редактор: Теодора Патронова
117-годишна туркиня пребори Ковид-19, заразила се е след втора доза ваксина

117-годишна жена в югоизточна Турция призова всички да получат ваксината срещу Ковид-19, преди да е станало твърде късно. Тя се е заразила с вируса след поставяне на втора доза ваксина и е успяла да се възстанови.

Мутебер Енгиндениз, майка на пет деца от провинция Хакари в Турция, сподели своя опит с Анадолската агенция за това как е преодоляла инфекцията. Тя е прекарала болестта с много леки симптоми, според нея, а това се дължи на навременната ваксинация.

Енгиндениз е била под 14-дневна карантина и каза, че е била щастлива да преодолее коронавируса с близки и роднини в селото си.

"Децата ми много ме подкрепяха. Ние се занимаваме с дребно говедовъдство в селото. Някога по хълмовете пасях овцете и се грижех за стадото ни. Вече не мога да ходя и съм заета с домакинската работа. Храня пилетата в градината", сподели столетницата.

"Получих две дози ваксина. В момента съм много добре. За щастие нямам проблем, който да изисква лекар", каза тя. „Искам да кажа на всички да получат ваксината. Не можем да победим тази болест по друг начин", каза още тя, предаде БГНЕС.

Още от детството си Енгиндениз се храни с естествена храна, предимно зеленчуци и плодове, които отглежда в градината си.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК