Спипаха над 500 кг кокаин в Дубай, арестуван е посредник в международен наркосиндикат

Наркотиците са били на стойност $136 млн.

10.10.2021 | 22:39 Редактор: Жаклина Иванова
Спипаха над 500 кг кокаин в Дубай, арестуван е посредник в международен наркосиндикат

Властите на ОАЕ иззеха половин тон кокаин на стойност над 136 млн. долара, съобщи полицията в Дубай, с което нанесе един от най-тежките удари срещу търговията с дрога в страната.

Полицаите осуетиха опит за контрабанда на 500 килограма чист кокаин в страната, се посочва в съобщение на полицията.

Наркотиците, на стойност над 500 милиона дирхама (136 милиона долара), са били скрити добре в конструкцията на товарен контейнер.

Обединените арабски емирства имат политика на нулева толерантност към притежанието на наркотици. Полицията заяви, че е осуетила опита за контрабанда, след като е получила сигнал за товарен контейнер, превозващ контрабандата през морско пристанище.

В операцията, наречена "Скорпион", е арестуван заподозрян от близкоизточен произход. Полицията описва мъжа като посредник в международен наркосиндикат.

"След като пратката пристигна, заподозреният транспортира незаконните наркотици до друго емирство и ги съхранява в склад с цел да продава и популяризира вредните токсини", посочи директорът на отдела за борба с наркотиците Ид Мохамед Тани Хареб.

В изявлението се добавя, че служителите по сигурността са нахлули в склада и са хванали мъжа на местопрестъплението, информира БГНЕС.

Контрабандистите на наркотици са изправени пред възможни смъртни присъди в ОАЕ, но на практика екзекуциите се изпълняват рядко.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
бг смешки
преди 2 години
ще има пак изгорели ... почваме да броим труповете ! Сигнализирай за неуместен коментар