Облекчиха Ковид мерките в Гърция

Закритите площи на заведенията отварят за ваксинирани и преболедували

09.10.2021 | 15:25 Редактор: Георги Донков
Облекчиха Ковид мерките в Гърция

Някои от ограниченията срещу Ковид-19 в Гърция бяха облекчени от днес. Барове, кафенета и ресторанти вече могат да използват своите закрити площи с пълен капацитет, като тези клиенти, които са напълно ваксинирани или имат сертификат, доказващ, че наскоро са се възстановили от коронавируса, могат да влязат в тези заведения, без да е необходимо да спазват социално дистанциране.

В ресторантите мярката ще се прилага само за места, които са определени като свободни от Ковид - тоест, където се допускат само напълно ваксинирани клиенти.

Гръцката полиция съобщи, че ще извършва проверки на място за спазването на мерките от клиенти и заведения, започвайки тази събота. Служителите ще проверяват сертификатите за ваксинация, както и самоличността на тези, които влизат в закритите площи на заведенията, предава "Фокус".

Отпаднаха също така и строгите ограничения за движение в райони с висок вирусен товар. Нощният комендантски час и забраните за музиката, наложени в „червените“ зони на страната вече не са в сила и гражданите в тези райони, ваксинирани или не, ще трябва само да носят маска и да спазват социално дистанциране.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК