Медиците в Гърция протестират заради Ковид ограниченията в работата им

Голяма част от болниците в страната са без лекари

05.10.2021 | 17:23 Редактор: Георги Донков
Медиците в Гърция протестират заради Ковид ограниченията в работата им

Медиците в Гърция протестират с искане да се назначат незабавно специалисти на местата на отстранените неваксинирани медицински работници. Причината е, че правителството обяви плановете си да подложи на пълно ограничение за движение и контакти хората без имунизация срещу Ковид-19.

Пред държавната болница "Теагенио“ в Солун отново протестират медицински работници в защита на отстранените неваксинирани медици. В града са в сила ограничителни мерки, няма места в специализираните болници за лечение на Ковид-19, а според протестиращите липсват и специалисти.

Лекарите съобщават също, че голяма част от болничните заведения в Гърция са без необходимите специалисти, които поради нежелание да си поставят ваксина са в неплатен отпуск до края на пандемията.

В същото време в социалните мрежи се организират демонстрации срещу задължителното ваксиниране не само от медиците, но вече и от студентите, които се допускат до университетите само срещу отрицателни тестове. Властите съобщават, че организаторите на демонстрациите срещу мерките са крайнодесни активисти.

Депутати казаха, че правителството е в готовност да засили ограничителните мерки срещу неваксинираните в цялата страна, предаде БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК