Италия променя някои ограничения, "зелените сертификати" остават

Културните обекти ще могат да работят при пълна заетост на местата за публика

09.10.2021 | 10:02 Редактор: Жаклина Иванова
Италия променя някои ограничения,

Италианското правителство на премиера Марио Драги ще смекчи ограниченията за културни обекти, въведени заради коронавируса, съобщи АНСА.

Промените в правилата ще влязат в сила в понеделник. Културните обекти, например театрите, киносалоните и концертните зали, ще могат да работят при пълна заетост на местата за публика. Те обаче ще изискват от посетителите да представят т. нар. "зелен сертификат" - удостоверение, че са ваксинирани срещу Ковид-19, прекарали са причиняваното от новия коронавирус заболяване, или са дали отрицателен тест за него.

Освен това културните обекти трябва да са в "бяла зона", тоест с нисък риск за разпространение на заразата. В "белите зони" музеите вече работят при пълен капацитет.

От понеделник нощните клубове ще подновят работа при капацитет на заетост от 50% на закрито и 75% на открито. От посетителите също ще се изисква "зелен сертификат", а клубовете - да са в бели зони, информира БТА.

Капацитетът за прием на стадионите се увеличава от понеделник на 75%, а на закритите спортни обекти - на 60%. И там също ще се изисква "зелен сертификат".

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК