Болници отказат трансплантации на неваксинирани пациенти

В САЩ 186 милиона души са били напълно имунизирани - 56,68% от населението

07.10.2021 | 16:25 Редактор: Искра Ангелова
Болници отказат трансплантации на неваксинирани пациенти

Болниците в американския щат Колорадо вече отказват да правят трансплантации на пациенти, които не са ваксинирани срещу коронавирус. Според здравните власти това се прави с цел да бъдат защитени пациентите, съобщи CBS Denver.

"За пациентите с трансплантация, които са заразени с Ковид-19, смъртността варира от около 20% до повече от 30%", се казва в изявление на UCHealth пред CBS Denver. "Това показва изключителния риск, който Ковид-19 представлява за реципиентите на трансплантации след операциите им."

Проучванията показват, че наличните в САЩ ваксини срещу Ковид-19 са много ефективни за предотвратяване на заболявания. В САЩ 186 милиона души са били напълно ваксинирани - 56,68% от населението - според университета Джонс Хопкинс.

Все пак някои неваксинирани пациенти с трансплантации в Колорадо - щат с 62.05% от населението си ваксинирани - усещат последиците от новата политика на UCHealth, информира БГНЕС.

Една жена с бъбречна недостатъчност на етап 5 беше на месеци от получаването на нов бъбрек, но сега търси нова болница, тъй като тя и нейният донор не са ваксинирани, съобщава CBS Denver.

Здравните власти разказват, че са изпратили писмо до пациентите, в което ги информират, че имат 30-дневен период, в който да се ваксинират, ако не - отпадат от списъка за трансплантации.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК