Училищата в Индия отвориха врати след 18-месечно прекъсване

Учителите и персоналът трябва да бъдат задължително имунизирани, а часовете да се провеждат с по-малко деца в клас

04.10.2021 | 17:19 Редактор: Жаклина Иванова
Училищата в Индия отвориха врати след 18-месечно прекъсване

Училищата във финансовата столица на Индия - Мумбай, и околните райони, отвориха след около 18-месечно прекъсване. Те бяха затворени от март 2020 година заради пандемията от Ковид-19, предаде ДПА.

Учебните занятия в града се възобновяват за децата от горен курс, а в селските райони присъствено ще учат децата от пети клас нагоре. Училищата ще следват указанията на здравните власти, включително за мерене на температурата и носене на маски.

Учителите и персоналът трябва да бъдат задължително имунизирани, а часовете да се провеждат с по-малко деца в клас, което означава, че ще има редуване на учениците, които ще учат присъствено в определени дни.

Най-богатият индийски щат Махаращра и столицата му Мумбай се превърнаха в епицентър на пандемията, която по време на тежката втора вълна от април-май претовари индийската здравна система.

Локдауните в Индия засегнаха около 1,5 млн. училища и около 250 млн. деца. По данни на ЮНЕСКО продължителността на затварянето на училищата там е сред най-големите в света, информира БТА.

С над 32,8 млн. отчетени случая на заразяване от началото на пандемията Индия е на второ място в света след САЩ по този показател. Според официалните данни починалите с коронавируса в Индия са 439 020, но според експерти този брой вероятно е много по-голям.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК