Британците ги очаква кошмарна Коледа, много семейства няма да могат да си купят пуйка

Подаръците под елхата може да не оправдаят очакванията

30.09.2021 | 21:42 Редактор: Искра Ангелова
Британците ги очаква кошмарна Коледа, много семейства няма да могат да си купят пуйка

Гражданите на Обединеното кралство са предупредени да се подготвят за "кошмарна" Коледа, пише британският вестник The Times.

Недостигът на работна ръка в селското стопанство и транспортната индустрия може да доведе до по-малък избор в супермаркетите през зимните празници.

"Много семейства няма да могат да си купят пуйка за Коледа, а подаръците под елхата може да не оправдаят очакванията, заради забавяния във вноса на играчки, велосипеди и електрически артикули", обяснява изданието, цитирайки анализатори.

Най-големите британски търговци на дребно прогнозираха прекъсване на доставките за празничния сезон, освен ако министрите в Лондон предприемат спешни действия, за да допуснат повече чуждестранни работници в страната, информира "Фокус".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Д.ИВАНОВА
преди 2 години
При тези безумни ограничения,при които и ваксинираните си правят тестове и са под карантина и то за своя сметка не им трябва пуйка!Ето им БРЕКЗИТ,ето им БОРИС ДЖОНСЪН..българския държавен резерв/тонове злато/е в ЛОНДОН-БЪЛГАРИЯ тегли заеми с непосилни лихви,а на БРИТАНЦИТЕ не им се налага да го правят Сигнализирай за неуместен коментар