Масови нарушения на изборите в Русия, говорителят на Путин спечели от лотарията

"Милион награди" включва 100 автомобила, 21 апартамента и солидни парични суми

19.09.2021 | 19:16 Редактор: Тодор Петров

Масови нарушения в полза на управляващата партия "Единна Русия" по време на парламентарните избори в Русия. На този фон - гласувалите онлайн участват в томбола за апартаменти.

Треска за награди в разгара на тридневните избори. Томболата "Милион награди" включва 100 автомобила, 21 апартамента и солидни парични суми за гласувалите по електронен път. А целта е да се включат колкото се може повече хора. 

Първите десет късметлии, спечелили апартамент в Москва, станаха ясни вчера. Днес и утре се теглят останалите, които ще получат 11 едностайни апартамента. 

От томболата спечели дори говорителят на президента Владимир Путин - Дмитрий Песков - ваучер за 10 000 рубли, или 228 лева. 

Близо 2 милиона души са регистрирани предварително за електронно гласуване. Местната избирателна комисия обаче съобщи за три кибератаки срещу системата за гласуване. 

Активността на парламентарните избори в Русия днес е близо 40%, най-високата за трите дни, без да се отчитат гласовете, подадени онлайн и тези от чужбина. 14 партии си оспорват 450-те места в Държавната дума.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК