Съседка на България е първа в Европа и втора в света по брой новозаразени

Северна Македония ни изпреварва в черната статистика за починалите с Ковид-19

19.09.2021 | 15:53 Редактор: Тодор Петров
Съседка на България е първа в Европа и втора в света по брой новозаразени

Сърбия е първа в Европа и втора в света през последните седем дни по отношение на среднодневния брой новоинфектирани с коронавирус на милион жители, според ourworldindata.org.

Сърбия е със средно 1018 нови случая след малката островна държава държава Гренада - със средно 1447 нови случая на ден, съобщава "Данас".

Черна гора е на трето място, Монголия на четвърто, а Доминиканската република на пето. Израел, Суринам, Куба, Санта Лусия и Антигуа и Барбуда също са в челната десетка.

От европейските страни веднага след Сърбия в списъка е Словения с около средно 500 нови случая на милион жители през последните седем дни, следвана от Великобритания.

Според броя на починалите миналата седмица, Гренада отново е на първо място със 212 смъртни случая на милион жители, а в Европа първа е Северна Македония с 96, което е и четвъртото място на планетата. В Европа според смъртността след Северна Македония са България, Босна и Херцеговина и Косово. Според този критерий Сърбия е 27-а в света.

В Сърбия за последните 24 часа са регистрирани 6 745 нови случая на коронавирус и 35 смъртни случая. Общо 860 431 души са заразени с вируса досега, регистрирани са 7 733 смъртни случая, предаде БНР.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК