Швейцария въвежда задължителен PCR или бърз тест за неваксинираните

Страната затяга мерките при влизане в страната

18.09.2021 | 13:06 Редактор: Тодор Петров
Швейцария въвежда задължителен PCR или бърз тест за неваксинираните

Швейцария затяга допълнително мерките при влизане в страната във връзка с увеличението на броя на заразените с коронавирус. 

По информация на посолството ни в Берн, считано от 20 септември 2021 г. Швейцария ще изисква от всички влизащи в страната граждани, които не са ваксинирани и не са преболедували Ковид-19 през последните 6 месеца, да представят резултат от отрицателен PCR тест, направен до 72 ч., или бърз антигенен тест, направен до 48 ч. преди влизане. 

Гражданите ще бъдат тествани повторно между 4-ия и 7-ия ден от влизането им в страната, като са задължени да уведомят съответните кантонални власти за резултата от втория тест до два дни. Неспазването на това задължение може да доведе до налагане на санкции, съобщиха от МВнР.

Считано от 20 септември 2021 г. става задължително и представянето на формуляр с данни за контакт за всички влизащи в страната, независимо дали са ваксинирани или преболедували. Формулярът може да бъде попълнен предварително електронно (https://swissplf.admin.ch) или на хартиен носител на границата.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК