Найджъл Фарадж подготвял изненада за предстоящите европейски избори

Партията за независимост на Великобритания има потенциал да се нареди на трето място по време на вота след Лейбъристите

01.03.2014 | 10:06 Редактор: Ралица Пейчева
Найджъл Фарадж подготвял изненада за предстоящите европейски избори

Лидерът на анти-европейската Партия за независимост на Великобритания Найджъл Фарадж предупреди, че може да поднесе сериозна изненада на предстоящите европейски избори и да обърка плановете на политическите си опоненти. Той се надява на силен резултат на вота, който да се повтори и на парламентарните избори през 2015 г.

Партията за независимост на Великобритания успя да отнеме част от обществото, която до скоро стоеше зад Консерваторите на Дейвид Камерън. Използвайки нарастващия евроскептицизъм и растящото недоверие към ЕС, партията на Фарадж набира скорост с лозунги против имиграцията и за напускане на рамките на Общността.

Някои социологически проучвания на Острова показват, че Партията за независимост на Великобритания има потенциал да се нареди на трето място по време на вота след Лейбъристите и консерваторите на Дейвид Камерън. Подкрепата за партията на Фарадж е нараснала от 3% през 2010 г. до 13% в последните седмици. Около 38 на сто от британците биха гласували за Лейбъристите на Ед Милибанд, 33% биха подкрепили управляващите консерватори.