Експерти изследват дали "Мu" щама може да заобиколи защитата на антителата

Главният специалист по инфекциозни болести в САЩ изрази увереност, че ваксините са ефективни

05.09.2021 | 22:35 Редактор: Юлия Христова
Експерти изследват дали

Американски експерти се опитват да получат повече информация за "Мu" щама на коронавируса и имат опасения, че той може да заобиколи защитата, която някои антитела осигуряват. Това обяви днес по CBS Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергични и инфекциозни болести на САЩ.

Според него американски експерти проверяват дали този най-нов вариант на коронавируса ще стане „по -разпространен“ в САЩ. "В момента не виждаме това, опцията "Делта" преобладава с повече от 99%" при новозаразените, каза той.

Позовавайки се на ситуация, в която „Mu” вариантът ще се превърне в преобладаващ щам, Фаучи добави: "Всъщност не знаем какви биха били последствията. Може и да заобиколи защитата на определени антитела. Но в момента няма непосредствена заплаха, въпреки че приемаме всички варианти на [коронавируса] много сериозно", каза Фаучи, цитиран от БГНЕС.

Главният специалист по инфекциозни болести в САЩ изрази увереност, че наличните в страната ваксини срещу коронавирус са ефективни срещу всички досега познати варианти на коронавирус. В същото време Фаучи призна, че има "недостатъчни данни" за това как лекарствата, използвани в САЩ, предпазват от щама "Мu".

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
То е ясно като бял ден, ама нека се щашка народа. Сигнализирай за неуместен коментар