Ким Чен Ун е отслабнал повече от всякога

Здравето на младия авторитарен лидер предизвика световен дебат

02.09.2021 | 15:19 Редактор: Искра Ангелова
Ким Чен Ун е отслабнал повече от всякога

Върховният лидер Ким Чен Ун изглежда по-слаб от всякога, появявайки се в пропагандно предаване, пише британският вестник The Mirror. Здравето на младия авторитарен лидер предизвика световен дебат на фона на забраната севернокорейците да не обсъждат новия облик на 37-годишния си лидер.

Той е бил видян с много свободно прилепнало яке и излишната кожа, увиснала около врата му по време на честванията на Деня на младостта в Пхенян. Носещ бяла риза по време на телевизионната си изява, той е показан да ходи пред трибуна, пълна със стотици ученици. Става ясно, че е загубил 44 килограма за една година.

Здравето му е силно обсъждано с доклади, в които се твърди, че той тайно е посещавал курорт, след като помощниците са се притеснили заради теглото му. Имаше и други предположения, че му е поставена стомашна лента и предполагаемите му здравословни проблеми оставят някои в страната "с разбито сърце", информира "Фокус".

Слуховете за здравето на Ким принудиха Пхенян да забрани клюките за теглото му по -рано тази година. Разпространението на слухове, спекулиращи за здравето му, се смята за държавна измяна от правителството, каза неназован източник пред подкрепяния от САЩ уебсайт Radio Free Asia.

Смята се, че личният му живот е извън границите на строго контролираните държавни медии в Северна Корея. Той дори никога не е казвал дали и колко деца има коментира английският таблоид.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК