Ким Чен Ун е свалил над 20 кг, пропусна тържествата за рождения ден на дядо си

Максималното тегло на политика според някои източници е достигало 140 кг

31.07.2021 | 09:14 Редактор: Искра Ангелова
Ким Чен Ун е свалил над 20 кг, пропусна тържествата за рождения ден на дядо си

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е свалил над 20 кг от началото на годината, съобщи британският вестник "Дейли Мейл".

Изданието отбелязва, че през юли снимки от първия семинар с командири от армията костюмът на Ким Чен Ун е бил широк и висял от кръста. Преди месец южнокорейските и западните медии съобщиха, че севернокорейският лидер може да отслабне с 10 до 20 кг. По-късно информацията беше потвърдена от държавната телевизия на КНДР, която цитира, но не показва жител на Пхенян, който твърди, че "измършавялото" състояние на лидера "разбива сърцата на хората".

"Ким Чен Ун е качил около 40 кг от идването си на власт през 2011 г., залагайки на яденето и напитките", твърдят медиите, позовавайки се на данни от южнокорейското разузнаване, цитирани от БГНЕС.

Максималното тегло на политика според някои източници е достигало 140 кг.

Отслабването на Ким Чен Ун, според корейския специалист Кристъфър Грийн от университета в Лайден, Нидерландия, се използва за създаването на образа на "всеотдаен, трудолюбив" лидер, докато страната се бори с недостига на храни и други предизвикателства.

По-рано южнокорейският депутат Ким Бен Ки заяви, че лидерът на КНДР няма сериозни здравословни проблеми, въпреки слуховете през 2020 г., когато Ким Чен Ун не взе участие в тържествата за рожден ден на покойния си дядо и около 20 дни не се бе появявал пред обществеността.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК